ČLÁNKY
Články o Digitalizace dokumentů

Oblast

Kategorie

Články o Digitalizace dokumentů

Digitalizace dokumentů je převod papírových dokumentů do elektronické podoby (nejčastěji skenováním), vytěžení dokumentů nebo převedení do podoby s možností fulltextového vyhledávání a následným uložením. 

Výhody digitalizace dokumentů:

  • Dostupnost - dokumenty v elektronickém archivu (DMS apod.) můžete kdykoliv otevřít bez nutnosti hledání v papírových archivech. K dokumentům může přistupovat více oprávněných uživatelů současně.
  • Bezpečnost - elektronická ochrana dokumentů je snazší než fyzická (předávání klíčů apod.) a může fungovat na úrovni jednoho dokumentu
  • Zálohování - uložení dokumentu na více místech je v případě digitálních kopií snadné. Současně i papír stárne a tak ochráníte vlastní dokumenty.
  • Úspora - ideální je papírové dokumenty vůbec nevytvářet, ale pokud z nějakých důvodů je nutné, jejich následnou digitalizací ušetříte místo pro archiv a zjednodušíte si budoucí skartaci
  • Oběh - málokterý dokument ve firemní praxi používá jen jeden uživatel. Většinou je předáván mezi uživateli při tvorbě, schvalování nebo jakékoliv aktivitě spuštěné tímto dokumentem.
Nalezeno: 0 
Ikony Nhor Phai(www.flaticon.com) licencovány dle CC 3.0 BY. Obrázky Pixabay.